de Tuugkist
/

ondernemend in uniek woongenot

 

Droom- Fantaseren- Waar maken


Van eigen interieur naar eigen bedrijf.

Het begon allemaal zo’n 2 jaar geleden met ons eerste eigen huis. Met veel enthousiasme gingen wij de bekende woonwinkels af op zoek naar mooie meubelen en accessoires voor ons mooie huis. Veel leverde die zoektocht niet op, alles was net niet, nieuwe “industriële” meubelen waren toch niet ‘oud’ genoeg. 

Een mooie nieuwe bank hadden we al wel gespot maar een bijpassend interieur wat bij onze smaak paste bleek geen gemakkelijke opgave. Toen besloten wij marktplaats eens af te struinen naar wel echt oude industriële meubelen. Dit zorgde voor zoveel enthousiasme bij ons dat de zoektocht verder ging naar leuke industriële en vintage winkels. En die vonden we!

 In een prachtige winkel in het noorden van het land waren we verkocht.  Een prachtige Jieldé lamp, een mooie industriële salontafel, een prachtige oude Surroy kist omgeturnd als tv-kast, ons halve interieur werd ingeslagen en in de auto gepropt om mee naar huis te nemen. Ja u leest het goed, halve interieur..

Want… Het zelf op zoek gaan naar mooie industriële en vintage meubels en accessoires vonden we toch wel erg leuk. Zo vonden we een oude trolley om bij de keuken te betrekken, een prachtige oude koeienjuk om een mooie kapstok van te maken en nog veel meer industriële accessoires die ons interieur af maakte.

Tijdens onze housewarming kregen wij alleen maar leuke complimenten over ons interieur, het was stoer, industrieel,  het was niet alledaags, veel verschillende accessoires, prachtige stukken en ondanks dat alles zo van elkaar verschilde paste het perfect bij elkaar!

Toen is het zaadje geplant, hier moeten we meer mee kunnen doen!

En zo geschiedde, in de eerste maanden was het vooral brainstormen en overleggen of het iets voor ons zou zijn. Of het niet alleen een mooie droom is maar of deze droom ook werkelijkheid kan worden.

 Steeds enthousiaster gingen we stiekem al op zoek naar mooie meubeltjes. Eigenlijk voor ons eigen interieur maar met in het achterhoofd dat we er ook iemand anders blij mee konden maken.

Vlak voor kerst 2018 hebben we de knoop doorgehakt. Ja, we gaan onze droom achterna!

De naam..

Na een aantal brainstorm sessies en veel googlen kwamen wij uit bij de Tuugkist, door de geschiedenis en de functie die een tuugkist vroeger had werden wij al snel heel enthousiast over deze passende naam.

“De eerste meubels in Nederland waren soms weinig meer dan mooi bewerkte kisten, zogenaamde tuugkisten die dienden als tafel, bank en kast tegelijk.”

Een tuugkist werd vroeger dus voor meerdere doeleinden gebruikt. Dit maakt de naam voor ons dus als een ideale verzamelnaam voor de meubels en accessoires die wij willen aanbieden.

Deze naam staat als een huis!